Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta kolorowa sałatka przygotowana ze świeżych warzyw nie tylko zaspokoi głód, ale także doda nam energii:))
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Jogurt wymieszać z oliwą oraz octem winnym, a następnie doprawić solą i cukrem. Tak przygotowany sos jogurtowy odstawić na 30 minut.
Liście salaty i cykorii umyć, osuszyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, cykorię pokroić w paseczki. Por i natkę pietruszki również opłukać. Z pora odciąć twardą piętkę i zielone liście, część białą pokroić na talarki. Z natki pietruszki poobrywać listki.
Pomidor przelać wrzątkiem, obrać ze skórki, po czym miąższ pokroić w ósemki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki.
Wszystkie warzywa włożyć do miseczki, dokładnie wymieszać, a następnie polać sosem jogurtowym. RADA: Warzywa należy rozdrabniać bezpośrednio przed podaniem, aby zapobiec niszczeniu witamin poprzez ich utlenianie.... :) SMaCzNeGo! =*