Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w sosie żurawinowo - chrzanowym

Śledź w sosie żurawinowo - chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 168

Dodano:

Odsłon: 1861

wino, żurawina chrzan oraz sok pomarańczowa stanowią wyjątkową bazę dla tego dania

Składniki

  • śledź w oleju SEKO (1 opakowanie)
  • 2 pokrojone cebule
  • szklanka świeżego soku z pomarańczy
  • marynata : 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 goździki
  • 3 liście laurowe
  • łyżeczka kolorowego pieprzu
  • sos : 1/2 szkl żurawiny
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sok wyciśnięty z połówki cytryny
  • 1/2 szkl czerwonego wina
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Przygotuj marynatę:

    oliwa + przyprawy = filety zalej marynatą i odstaw na 12h

    2. cebulę podsmażyć na patelni + świeży sok pomarańczowy = dusić ok 30min

    3. Przygotuj sos:

    żurawinę należy przetrzeć przez sitko + chrzan + sok z cytryny + czerwone wino + przyprawy

    4. Odsączone z marynaty filety wypełnić duszoną cebulą i zwinąć w ruloniki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń