Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie Halinki. To są śledzie z charakterem. Mieszanka ziół i cebuli w połączeniu ze śledziem jest świetną i wyrazistą w smaku przekąską podczas spotkań przy stole. Propozycja na święta i wiele innych okazji :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5922
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 639
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5922
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 639
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 788
Składniki
Śledzie moczyłam w zimnej wodzie ok. 3 godzin. W tym czasie podmieniłam wodę dwa razy. Odsączyłam z wody i pokroiłam w paski ok. 2 cm.
Zioła rozkruszyłam w moździerzu a cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam we wrzątku.
W misce wymieszałam olej z octem oraz pokruszonymi ziołami. Dodałam ostudzoną cebulę oraz pokrojone płaty śledziowe. Wymieszałam i wstawiłam do lodówki na dobę. Po tym czasie można już było śledzie jeść :)
Notatki: * 1/2 łyżeczki ziół w kulkach to po kilka kulek na łyżeczce * octu można dodać wedle własnego smaku albo zastąpić go sokiem wyciśniętym z połówki cytryny