Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie Halinki. To są śledzie z charakterem. Mieszanka ziół i cebuli w połączeniu ze śledziem jest świetną i wyrazistą w smaku przekąską podczas spotkań przy stole. Propozycja na święta i wiele innych okazji :)
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5260
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4037
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1339
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 335
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5260
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4037
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1339
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 335
Składniki
Śledzie moczyłam w zimnej wodzie ok. 3 godzin. W tym czasie podmieniłam wodę dwa razy. Odsączyłam z wody i pokroiłam w paski ok. 2 cm.
Zioła rozkruszyłam w moździerzu a cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam we wrzątku.
W misce wymieszałam olej z octem oraz pokruszonymi ziołami. Dodałam ostudzoną cebulę oraz pokrojone płaty śledziowe. Wymieszałam i wstawiłam do lodówki na dobę. Po tym czasie można już było śledzie jeść :)
Notatki: * 1/2 łyżeczki ziół w kulkach to po kilka kulek na łyżeczce * octu można dodać wedle własnego smaku albo zastąpić go sokiem wyciśniętym z połówki cytryny