Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wołowinę kroimy na wąskie paski i podsmażamy na patelni; dodajemy na patelnię pokrojone w talarki pieczarki. Gdy się zarumienią zalewamy wszystko bulionem, w takiej ilości, żeby mięso i pieczarki się schowały. Dodajemy troszkę pieprzu do smaku. Dusimy aż do miękkości.
Do wrzątku wrzucamy fasolkę szparagową i gotujemy ją około 15 minut.
Na talerzu układamy fasolkę na nią wykładamy mięsko i pieczarki. Fasolkę można polać delikatnie sosikiem, który pozostał z duszenia.
Do okoła "piramidki" rozkładamy mizerię.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Bozo76 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Podoba mi się ten przepis.Apetycznie wygląda i bez dużej ilości tłuszczu.1 Kto głosował? | Odpowiedz