Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pomidory pod pierzynką z mozzarelli
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Składniki
Pomidora kroimy w grube plastry (ok 1cm). Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Obsmażamy z obu stron plastry pomidora i na podsmażoną już stronę kładziemy po plasterku mozzarelli. Pozostawiamy do rozpuszczenia się mozzarelli.
Łopatką delikatnie ściągamy pomidory na talerz, polewamy wytworzonym sosem a na wierzch nakładamy pokrojony świeży szczypiorek. Pyszna, szybka przekąska.