Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pomidory pod pierzynką z mozzarelli
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 174
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3995
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20021
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 174
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3995
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20021
Składniki
Pomidora kroimy w grube plastry (ok 1cm). Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Obsmażamy z obu stron plastry pomidora i na podsmażoną już stronę kładziemy po plasterku mozzarelli. Pozostawiamy do rozpuszczenia się mozzarelli.
Łopatką delikatnie ściągamy pomidory na talerz, polewamy wytworzonym sosem a na wierzch nakładamy pokrojony świeży szczypiorek. Pyszna, szybka przekąska.