Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pomidory pod pierzynką z mozzarelli
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 682
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12439
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 682
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12439
Składniki
Pomidora kroimy w grube plastry (ok 1cm). Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Obsmażamy z obu stron plastry pomidora i na podsmażoną już stronę kładziemy po plasterku mozzarelli. Pozostawiamy do rozpuszczenia się mozzarelli.
Łopatką delikatnie ściągamy pomidory na talerz, polewamy wytworzonym sosem a na wierzch nakładamy pokrojony świeży szczypiorek. Pyszna, szybka przekąska.