Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pomidory pod pierzynką z mozzarelli
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 575
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 743
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 236
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 575
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 743
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 236
Składniki
Pomidora kroimy w grube plastry (ok 1cm). Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Obsmażamy z obu stron plastry pomidora i na podsmażoną już stronę kładziemy po plasterku mozzarelli. Pozostawiamy do rozpuszczenia się mozzarelli.
Łopatką delikatnie ściągamy pomidory na talerz, polewamy wytworzonym sosem a na wierzch nakładamy pokrojony świeży szczypiorek. Pyszna, szybka przekąska.