Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3055
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37038
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 781
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3055
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37038
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 781
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy plastry boczku lub innej wędzonki. Przysmażamy z obu stron, aż do zrumienienia. Następnie wbijamy na każdy plaster jajo, tak żeby nie rozlało się żółtko. Delikatnie solimy. Czekamy, aż białko się zetnie. Podajemy na talerzykach po 2 jaja sadzone na plastrach boczku. W wersji wzbogaconej na każde jajo kładziemy plasterek żółtego sera. Czekamy, aż się roztopi. Przepis, który Państwu podałem jest bogaty w składniki, natomiast jaja sadzone można również z powodzeniem usmażyć na samym maśle.