Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy plastry boczku lub innej wędzonki. Przysmażamy z obu stron, aż do zrumienienia. Następnie wbijamy na każdy plaster jajo, tak żeby nie rozlało się żółtko. Delikatnie solimy. Czekamy, aż białko się zetnie. Podajemy na talerzykach po 2 jaja sadzone na plastrach boczku. W wersji wzbogaconej na każde jajo kładziemy plasterek żółtego sera. Czekamy, aż się roztopi. Przepis, który Państwu podałem jest bogaty w składniki, natomiast jaja sadzone można również z powodzeniem usmażyć na samym maśle.