Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mam nadzieje że wyjdzie wam to bardzo dobre tak jak mi:D
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Śliwki moczymy przez całą noc w winie. Mięso kroimy w kostkę. Paprykę kroimy na kawałki najlepiej kwadratowe. Szarlotki przekrawamy na pół,śliwki odsączamy z wina. Wszystkie składniki nadziewamy na patyczki(jeżeli używamy patyczków drewnianych to trzeba je najpierw namoczyć w wodzie). Szaszłyki grillujemy przez 8-10 min, co jakiś czas obracamy, smarujemy je również oliwą, a na koniec posypujemy ziołami. Szaszłyki możemy również upiec w piekarniku.