Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno dobrze wszystkim znany bigosik z młodej kapusty :) Tak lubiany przeze mnie, że przygotowuję wersję XXL i ładuję w słoiki :) Zjeść go późną jesienią - bezcenne :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10447
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 847
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10447
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 847
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu do uzyskania miękkości.
Mięso, kiełbasę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, smażyć na patelni. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Miękką kapustę odcedzić z pozostałej wody, dodać przygotowane mięso i ketchup. Wymieszać i gotować ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. Sprawdzić czy bigos jest wystarczająco przyprawiony, ewentualnie doprawić wg swojego uznania. Można oczywiście użyć pikantnego ketchupu, wtedy automatycznie używamy mniej przypraw. Ja osobiście wykorzystuję zawsze ketchup łagodny (TorteX) i doprawiam sobie bigosik tak jak lubię. Podaję go posypanego lekko koperkiem.