Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno dobrze wszystkim znany bigosik z młodej kapusty :) Tak lubiany przeze mnie, że przygotowuję wersję XXL i ładuję w słoiki :) Zjeść go późną jesienią - bezcenne :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 120
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 58
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 120
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 58
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu do uzyskania miękkości.
Mięso, kiełbasę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, smażyć na patelni. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Miękką kapustę odcedzić z pozostałej wody, dodać przygotowane mięso i ketchup. Wymieszać i gotować ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. Sprawdzić czy bigos jest wystarczająco przyprawiony, ewentualnie doprawić wg swojego uznania. Można oczywiście użyć pikantnego ketchupu, wtedy automatycznie używamy mniej przypraw. Ja osobiście wykorzystuję zawsze ketchup łagodny (TorteX) i doprawiam sobie bigosik tak jak lubię. Podaję go posypanego lekko koperkiem.