Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa. w szkolnych sklepikach kosztowały grosze. Były słodkie i uzależniające. Przepis jest banalny. Gotowe do zjedzenia w ten sam dzień.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4373
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4373
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Masło pokroić w kostkę, wrzucić do dużego garnka. Do garnka przełożyć również masę krówkową. Całość podgrzewać na małym ogniu, aż masło się roztopi i powstanie płynna gorąca masa. Zdjąć garnuszek z ognia i wsypać do masy 3/4 ryżu preparowanego (ok. 90 g). Dobrze wymieszać, a po 2 minutkach dodać resztę ryżu i energicznie wymieszać, by cały ryż oblepił się masą krówkową.
Z tak przygotowanej masy uformować okrągłe lub podłużne szyszki. Masa będzie się kleić, najlepiej formować zwilżonymi w wodzie dłońmi. Szyszki wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.