Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa. w szkolnych sklepikach kosztowały grosze. Były słodkie i uzależniające. Przepis jest banalny. Gotowe do zjedzenia w ten sam dzień.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1750
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8797
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3159
Polecam.
Odsłon: 1975
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1750
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8797
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3159
Polecam.
Odsłon: 1975
Składniki
Masło pokroić w kostkę, wrzucić do dużego garnka. Do garnka przełożyć również masę krówkową. Całość podgrzewać na małym ogniu, aż masło się roztopi i powstanie płynna gorąca masa. Zdjąć garnuszek z ognia i wsypać do masy 3/4 ryżu preparowanego (ok. 90 g). Dobrze wymieszać, a po 2 minutkach dodać resztę ryżu i energicznie wymieszać, by cały ryż oblepił się masą krówkową.
Z tak przygotowanej masy uformować okrągłe lub podłużne szyszki. Masa będzie się kleić, najlepiej formować zwilżonymi w wodzie dłońmi. Szyszki wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.