Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa. w szkolnych sklepikach kosztowały grosze. Były słodkie i uzależniające. Przepis jest banalny. Gotowe do zjedzenia w ten sam dzień.
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2537
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2696
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 336
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2537
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2696
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 336
Składniki
Masło pokroić w kostkę, wrzucić do dużego garnka. Do garnka przełożyć również masę krówkową. Całość podgrzewać na małym ogniu, aż masło się roztopi i powstanie płynna gorąca masa. Zdjąć garnuszek z ognia i wsypać do masy 3/4 ryżu preparowanego (ok. 90 g). Dobrze wymieszać, a po 2 minutkach dodać resztę ryżu i energicznie wymieszać, by cały ryż oblepił się masą krówkową.
Z tak przygotowanej masy uformować okrągłe lub podłużne szyszki. Masa będzie się kleić, najlepiej formować zwilżonymi w wodzie dłońmi. Szyszki wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.