Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla miłośników grzybów:)
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 72
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1291
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 728
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 289
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 148
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 72
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1291
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 728
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 289
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 148
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać posiekany czosnek, zarumienić. Następnie dodać posiekane grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku, oraz łyżkę masła. Standardowo można użyć pieczarek. Ja lubię zbierać grzyby w sezonie i mrozić w zamrażarce. Potem wystarczy odmrozić, odsączyć nadmiar wody i gotowe :) W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy grzyby są już podsmażone dodać makaron i wszystko chwile podsmażać mieszając. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki, zamieszać, jeszcze chwilkę podsmażyć. Smacznego :)