Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla miłośników grzybów:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414501
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414501
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać posiekany czosnek, zarumienić. Następnie dodać posiekane grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku, oraz łyżkę masła. Standardowo można użyć pieczarek. Ja lubię zbierać grzyby w sezonie i mrozić w zamrażarce. Potem wystarczy odmrozić, odsączyć nadmiar wody i gotowe :) W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy grzyby są już podsmażone dodać makaron i wszystko chwile podsmażać mieszając. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki, zamieszać, jeszcze chwilkę podsmażyć. Smacznego :)