Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Składniki
Paluszki rybne usmażyć na oleju. Część masła rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Odstawić z ognia, dodać chrzan, śmietanę, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać (sos powinien być gęsty). Chleb okroić ze skórki, miękisz pokroić na kromki, potem na paski szersze nić paluszki. Paski posmarować masłem, na każdy położyć rybny paluszek, spiąć wykałaczką, polać sosem. Tartinki ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Grzanki podawać na listkach sałaty, ozdobione cytryną i natką pietruszki. Smacznego:)