Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10759
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3433
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2457
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10759
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3433
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2457
Składniki
Paluszki rybne usmażyć na oleju. Część masła rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Odstawić z ognia, dodać chrzan, śmietanę, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać (sos powinien być gęsty). Chleb okroić ze skórki, miękisz pokroić na kromki, potem na paski szersze nić paluszki. Paski posmarować masłem, na każdy położyć rybny paluszek, spiąć wykałaczką, polać sosem. Tartinki ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Grzanki podawać na listkach sałaty, ozdobione cytryną i natką pietruszki. Smacznego:)