Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 108
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 439
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 186
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 113
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 325
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 108
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 439
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 186
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 113
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 325
Składniki
Paluszki rybne usmażyć na oleju. Część masła rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Odstawić z ognia, dodać chrzan, śmietanę, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać (sos powinien być gęsty). Chleb okroić ze skórki, miękisz pokroić na kromki, potem na paski szersze nić paluszki. Paski posmarować masłem, na każdy położyć rybny paluszek, spiąć wykałaczką, polać sosem. Tartinki ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Grzanki podawać na listkach sałaty, ozdobione cytryną i natką pietruszki. Smacznego:)