Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 57
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6285
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 57
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6285
Składniki
Paluszki rybne usmażyć na oleju. Część masła rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Odstawić z ognia, dodać chrzan, śmietanę, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać (sos powinien być gęsty). Chleb okroić ze skórki, miękisz pokroić na kromki, potem na paski szersze nić paluszki. Paski posmarować masłem, na każdy położyć rybny paluszek, spiąć wykałaczką, polać sosem. Tartinki ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Grzanki podawać na listkach sałaty, ozdobione cytryną i natką pietruszki. Smacznego:)