Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia *ala Magda Gessler

Tatar ze śledzia *ala Magda Gessler

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 10566

Najlepsze śledzie

Składniki

  • cebule, 2szt.
  • kiszony ogórek, 2szt.
  • Papryka czerwona, 4szt.
  • marynowane podgrzybki lub prawdziwki, 8szt.
  • kapary, 2 łyżki
  • jajka, 6szt.
  • Filet ze śledzia, 400-500g.
  • miód lipowy, 2 łyżki
  • musztarda, 2 łyżki
  • przecier pomidorowy, 4 łyżki
  • przyprawy: imbir, ostra papryka, pieprz mielony, wg uznania
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tatar ze śledzia *ala Magda Gessler

Przygotowanie

  1. Mieszamy razem miód, musztardę, przecier pomidorowy i przyprawy, otrzymując w ten sposób sos. Paprykę pieczemy tak, aby można było zdjąć z niej skórkę.

  2. Następnie kroimy wszystko w drobniutką kostkę i mieszamy z sosem. odstawiamy do lodówki na ok 1h. Całość posypujemy kaparami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GIP 02 maja 2019 Proszę o informację czy same żółtka surowe tak jak w tradycyjnym tatarze mieszamy ze śledziem, czy może gotowane jajka drobno posiekane?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń