Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja dla wegetarian, na upalne dni, ale też dla osób, które chcą "odpocząć" od potraw mięsnych.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1320
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1307
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1320
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1307
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Warzywa (mogą być z mrożonki) sparzyć lub ugotować aldente (półtwarde). Tortownicę posmarować masłem i posypać mąką. Na dno ułożyć naleśnik i zawinąć brzeg równomiernie. Na nim położyć mieszane warzywa i posypać obficie utartym serem. Ugnieść, by się wszystko zwarło. Na tym ułożyć następny naleśnik i znowu powtórzyć warstwę warzyw z serem. Powtarzać warstwy tyle razy, na ile pozwoli nam tortownica. Na górną warstwę składają się tylko warzywa i ser (nie przykrywamy jej naleśnikiem). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ok. 200* i zapiekamy do momentu zarumienienia sera (ok. 35 min). wyciągamy z piekarnika i odczekujemy ok 10-15 min zanim zdejmiemy obręcz z "tortu". Danie musi chwilę przestygnąć, by było bardziej zwarte. Na koniec pokroić i podawać polane sosem np. beszamelowym, pieczarkowym lub innym ulubionym. Palce lizać!
Smacznego!