Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja dla wegetarian, na upalne dni, ale też dla osób, które chcą "odpocząć" od potraw mięsnych.
Warzywa (mogą być z mrożonki) sparzyć lub ugotować aldente (półtwarde). Tortownicę posmarować masłem i posypać mąką. Na dno ułożyć naleśnik i zawinąć brzeg równomiernie. Na nim położyć mieszane warzywa i posypać obficie utartym serem. Ugnieść, by się wszystko zwarło. Na tym ułożyć następny naleśnik i znowu powtórzyć warstwę warzyw z serem. Powtarzać warstwy tyle razy, na ile pozwoli nam tortownica. Na górną warstwę składają się tylko warzywa i ser (nie przykrywamy jej naleśnikiem). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ok. 200* i zapiekamy do momentu zarumienienia sera (ok. 35 min). wyciągamy z piekarnika i odczekujemy ok 10-15 min zanim zdejmiemy obręcz z "tortu". Danie musi chwilę przestygnąć, by było bardziej zwarte. Na koniec pokroić i podawać polane sosem np. beszamelowym, pieczarkowym lub innym ulubionym. Palce lizać!
Smacznego!
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1770
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 139
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32524
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3566
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1770
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 139
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32524
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3566
Składniki
Warzywa (mogą być z mrożonki) sparzyć lub ugotować aldente (półtwarde). Tortownicę posmarować masłem i posypać mąką. Na dno ułożyć naleśnik i zawinąć brzeg równomiernie. Na nim położyć mieszane warzywa i posypać obficie utartym serem. Ugnieść, by się wszystko zwarło. Na tym ułożyć następny naleśnik i znowu powtórzyć warstwę warzyw z serem. Powtarzać warstwy tyle razy, na ile pozwoli nam tortownica. Na górną warstwę składają się tylko warzywa i ser (nie przykrywamy jej naleśnikiem). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ok. 200* i zapiekamy do momentu zarumienienia sera (ok. 35 min). wyciągamy z piekarnika i odczekujemy ok 10-15 min zanim zdejmiemy obręcz z "tortu". Danie musi chwilę przestygnąć, by było bardziej zwarte. Na koniec pokroić i podawać polane sosem np. beszamelowym, pieczarkowym lub innym ulubionym. Palce lizać!
Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 537
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 649