Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja dla wegetarian, na upalne dni, ale też dla osób, które chcą "odpocząć" od potraw mięsnych.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 238
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2658
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 238
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2658
Składniki
Warzywa (mogą być z mrożonki) sparzyć lub ugotować aldente (półtwarde). Tortownicę posmarować masłem i posypać mąką. Na dno ułożyć naleśnik i zawinąć brzeg równomiernie. Na nim położyć mieszane warzywa i posypać obficie utartym serem. Ugnieść, by się wszystko zwarło. Na tym ułożyć następny naleśnik i znowu powtórzyć warstwę warzyw z serem. Powtarzać warstwy tyle razy, na ile pozwoli nam tortownica. Na górną warstwę składają się tylko warzywa i ser (nie przykrywamy jej naleśnikiem). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ok. 200* i zapiekamy do momentu zarumienienia sera (ok. 35 min). wyciągamy z piekarnika i odczekujemy ok 10-15 min zanim zdejmiemy obręcz z "tortu". Danie musi chwilę przestygnąć, by było bardziej zwarte. Na koniec pokroić i podawać polane sosem np. beszamelowym, pieczarkowym lub innym ulubionym. Palce lizać!
Smacznego!