Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne, a co najlepsze nie trzeba spędzać pół dnia w kuchni ;)
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
Jajko rozbijamy w miseczce i roztrzepujemy. Do drugiej miski wlewamy mleko.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i układamy kromki chleba najpierw maczane z dwóch stron w mleku a następnie w jajku. Smażymy z dwóch stron tak aby uzyskały złoty kolor.
Gdy je usmażymy mamy kilka możliwości: a) opruszamy cukrem i jemy b) posypujemy cynamonem i cukrem c) polewamy miodem ( ja lubię dodać na miód szczyptę soli ;))
Osobiście na rozgrzaną patelnie oprócz masła dodaję parę łyżek cukru tak aby zrobił się karmel i dopiero wtedy smaże tosty. Żeby wszystko nie było tak bardzo słodkie jem je z kawśnym kiwi bądź pomarańczą .