Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne, a co najlepsze nie trzeba spędzać pół dnia w kuchni ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4554
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1632
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4554
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1632
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Jajko rozbijamy w miseczce i roztrzepujemy. Do drugiej miski wlewamy mleko.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i układamy kromki chleba najpierw maczane z dwóch stron w mleku a następnie w jajku. Smażymy z dwóch stron tak aby uzyskały złoty kolor.
Gdy je usmażymy mamy kilka możliwości: a) opruszamy cukrem i jemy b) posypujemy cynamonem i cukrem c) polewamy miodem ( ja lubię dodać na miód szczyptę soli ;))
Osobiście na rozgrzaną patelnie oprócz masła dodaję parę łyżek cukru tak aby zrobił się karmel i dopiero wtedy smaże tosty. Żeby wszystko nie było tak bardzo słodkie jem je z kawśnym kiwi bądź pomarańczą .