Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne, a co najlepsze nie trzeba spędzać pół dnia w kuchni ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Jajko rozbijamy w miseczce i roztrzepujemy. Do drugiej miski wlewamy mleko.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i układamy kromki chleba najpierw maczane z dwóch stron w mleku a następnie w jajku. Smażymy z dwóch stron tak aby uzyskały złoty kolor.
Gdy je usmażymy mamy kilka możliwości: a) opruszamy cukrem i jemy b) posypujemy cynamonem i cukrem c) polewamy miodem ( ja lubię dodać na miód szczyptę soli ;))
Osobiście na rozgrzaną patelnie oprócz masła dodaję parę łyżek cukru tak aby zrobił się karmel i dopiero wtedy smaże tosty. Żeby wszystko nie było tak bardzo słodkie jem je z kawśnym kiwi bądź pomarańczą .