Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Jajka rozkłócić na talerzu, dodać przyprawy. Na drugi talerz wysypać bułę tartą. Na patelni rozgrzać olej
Kromki chleba obtaczać najpierw w jajku a następnie w bułce tartej i wkładać na rozgrzany olej.
Po usmażeniu po jednej stronie, przewrócić na drugą, i na kazdej kromce położyć plaster sera. Zmniejszyć ogień i dosmażyć pod przykryciem.
Z patelni odkładać na talerz wyścielony papierową serwetką (wsiąknie nadmiar tłuszczu).
Obłożyć plastrami pomidora i natychmiast podawać.