Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 8
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 775
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4080
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 8
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 775
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4080
Składniki
Kabaczki obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę.Wędlinę pokroić w kostkę, marchew, ziemniaki, cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach Kostki kabaczka przysmażyć na oleju, wyjąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć startą marchew, ziemniaki i cebulę. Gdy jarzyny zmiekną, dodać pokrojoną wedlinę i smażyć jeszcze ok 5 min. Dodaćprzecier pomidorowy, pieprz, sól, a na koniec mąke pszenną. Układać w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym - na przmian kabaczek, jarzyny. Włozyć do piekarnika o dobrze zapiec.