Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Kabaczki obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę.Wędlinę pokroić w kostkę, marchew, ziemniaki, cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach Kostki kabaczka przysmażyć na oleju, wyjąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć startą marchew, ziemniaki i cebulę. Gdy jarzyny zmiekną, dodać pokrojoną wedlinę i smażyć jeszcze ok 5 min. Dodaćprzecier pomidorowy, pieprz, sól, a na koniec mąke pszenną. Układać w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym - na przmian kabaczek, jarzyny. Włozyć do piekarnika o dobrze zapiec.