Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Połączenie słonego oscypka z nutką kwaśno - słodkiej żurawiny. Sprawdzi się idealnie jako ciepła przystawka. Z nią impreza karnawałową z pewnością będzie udana !
1. GARNEK ŻAROODBPORNY 2. JEDEN ŚREDNI GARNEK 3. PATELNIA 4. DESKA DO KROJENIA 5. NÓŻ 6. ŁYŻKA STOŁOWA 7. PRASKA DO CZOSNKU 8 KUBEK DO PRZYGOTOWANIA SOSU
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
PRZEPIS : 1. Ziemniaki, cebulę i czosnek obrać. 2. Ziemniaki podgotować ( 15 minut ). 3. Cebulę i czosnek pokroić. 4. Kiełbasę pokroić na plasterki 5. Podsmażyć cebulę z kiełbasą na patelni. 6. Oscypki i serek mozarella pokroić na plasterki. 7. Ugotowane ziemniaki pokroić na talarki. 8. Pokrojone ząbki czosnku dodać do jogurtu naturalnego - sos czosnkowy. 9. Wszystkie gotowe składniki wraz z sosem czosnkowym przekładać warstwami, do zużycia wszystkich składników. 10. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. 11. Zapiekankę piec w 180 stopniach przez pół godziny. 12. Na koniec na sam wierzch dodać żurawiny. SMACZNEGO ! :) ORAZ UDANEJ IMPREZY KARNAWAŁOWEJ. :)