Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne i zdrowe
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i zostawić na godzinę.
Po godzinie daktyle zmiksować razem z wodą. Dodać resztę składników uprzednio poruszonych, również zmiksować. Ewentualnie dodać łyżkę miodu. Ma powstać papka z grudkami.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na papierze do pieczenia uformować ciasteczka, posypać siemieniem. Piec 25-30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, przełożyć na talerz. Jeść ze smakiem po ostudzeniu.