Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne, tanie. Wspaniale wygląda, ale i smakuje.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4260
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1919
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4260
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1919
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Ziemniaki podobnej wielkości obieramy. Jeśli ziemniaki są duże to kroimy je na pół lub nawet na ćwiartki.
Gotujemy je na pół miękko. Czekamy aż wystygną i przyprawiamy ulubionymi przyprawami (polecam: bazylie, majeranek, czosnek w proszku).
Panierujemy oraz pieczemy w frytkownicy lub na patelni w oleju. (WRZUCAMY DO ROZGRZANEGO OLEJU). Około 4 minuty.
Ziemniaczki można podawać z prawie wszystkim. Pyszne są z sosem czosnkowym lub po prostu same.