Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 334
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 50
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 338
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 31452
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9076
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 334
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 50
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 338
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 31452
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9076
Składniki
W dużym garnku ugotować wywar z kości. Kości wyjąć i obrać z nich mięsko (najlepsze są te od schabu). Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i ugotować. Kiełbaskę lub boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zezłoci. Do wywaru z ziemniakami wlać roztrzepany żur, mieszać, aż się zupka zagotuje aby nie zrobiły się kluski. Gdy się troszkę pogotuje dodać kiełbaskę z cebulką i z tłuszczykiem oraz rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Garnek zestawić z gazu. Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Doprawić roztartym majerankiem.