Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa wielkanocna
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 744
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 552
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 744
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 552
Składniki
W dużym garnku ugotować wywar z kości. Kości wyjąć i obrać z nich mięsko (najlepsze są te od schabu). Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i ugotować. Kiełbaskę lub boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zezłoci. Do wywaru z ziemniakami wlać roztrzepany żur, mieszać, aż się zupka zagotuje aby nie zrobiły się kluski. Gdy się troszkę pogotuje dodać kiełbaskę z cebulką i z tłuszczykiem oraz rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Garnek zestawić z gazu. Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Doprawić roztartym majerankiem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
chipsy nori
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
chipsy nori
aromatyczne i zdrowe chipsy z glonów nori, super chrupiące.
Odsłon: 61
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12658