Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 103
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 514
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 103
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 514
Składniki
W dużym garnku ugotować wywar z kości. Kości wyjąć i obrać z nich mięsko (najlepsze są te od schabu). Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i ugotować. Kiełbaskę lub boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zezłoci. Do wywaru z ziemniakami wlać roztrzepany żur, mieszać, aż się zupka zagotuje aby nie zrobiły się kluski. Gdy się troszkę pogotuje dodać kiełbaskę z cebulką i z tłuszczykiem oraz rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Garnek zestawić z gazu. Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Doprawić roztartym majerankiem.