Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44724
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182242
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 332
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44724
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182242
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 332
Składniki
W dużym garnku ugotować wywar z kości. Kości wyjąć i obrać z nich mięsko (najlepsze są te od schabu). Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i ugotować. Kiełbaskę lub boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zezłoci. Do wywaru z ziemniakami wlać roztrzepany żur, mieszać, aż się zupka zagotuje aby nie zrobiły się kluski. Gdy się troszkę pogotuje dodać kiełbaskę z cebulką i z tłuszczykiem oraz rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Garnek zestawić z gazu. Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Doprawić roztartym majerankiem.