Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z serii "domowe, zimowe przetwory". Tym razem będą to ogórki konserwowe w delikatnej octowej zalewie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14204
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6527
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14204
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6527
Składniki
Wodę i ocet wlać do dużego garnka. Dodać sól i cukier. Zalewę zagotować i wystudzić.
Do litrowych słoików wkładać: - koper - 2 ziarna ziela angielskiego - ok. 5 cm kawałki obranego ze skórki chrzanu - 1 ząbek czosnku - 5 ziaren gorczycy - 3 plastry marchewki Na końcu ułożyć ogórki.
Całość zalewać wystudzoną zalewą. Osuszyć brzegi słoików przed zakręceniem. Tak przygotowane ogórki należy pasteryzować 15 min od momentu zagotowania się wody. Bon apetit :)