Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z serii "domowe, zimowe przetwory". Tym razem będą to ogórki konserwowe w delikatnej octowej zalewie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Składniki
Wodę i ocet wlać do dużego garnka. Dodać sól i cukier. Zalewę zagotować i wystudzić.
Do litrowych słoików wkładać: - koper - 2 ziarna ziela angielskiego - ok. 5 cm kawałki obranego ze skórki chrzanu - 1 ząbek czosnku - 5 ziaren gorczycy - 3 plastry marchewki Na końcu ułożyć ogórki.
Całość zalewać wystudzoną zalewą. Osuszyć brzegi słoików przed zakręceniem. Tak przygotowane ogórki należy pasteryzować 15 min od momentu zagotowania się wody. Bon apetit :)