Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób jest krótki, trzeba koniecznie korzystać z jego dobrodziejstw. Oto jedna z moich propozycji :P
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
Składniki
Bób gotujemy do miękkości, odstawiamy. W rondlu lub głębszej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. Po chwili dodajemy pomidory, kolendrę i kmin, dusimy ok.6 min. Posolić. Teraz dodajemy ugotowany bób, sok z cytryny i troszkę wody (nie za dużo żeby pasta nie była za rzadka).
Dusimy wszystko razem ok.15 min. Potem całość należy zmiksować, dodać chię i grzanki, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. I gotowe :)