Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób jest krótki, trzeba koniecznie korzystać z jego dobrodziejstw. Oto jedna z moich propozycji :P
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1002
Składniki
Bób gotujemy do miękkości, odstawiamy. W rondlu lub głębszej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. Po chwili dodajemy pomidory, kolendrę i kmin, dusimy ok.6 min. Posolić. Teraz dodajemy ugotowany bób, sok z cytryny i troszkę wody (nie za dużo żeby pasta nie była za rzadka).
Dusimy wszystko razem ok.15 min. Potem całość należy zmiksować, dodać chię i grzanki, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. I gotowe :)