Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób jest krótki, trzeba koniecznie korzystać z jego dobrodziejstw. Oto jedna z moich propozycji :P
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 26
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 26
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Bób gotujemy do miękkości, odstawiamy. W rondlu lub głębszej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. Po chwili dodajemy pomidory, kolendrę i kmin, dusimy ok.6 min. Posolić. Teraz dodajemy ugotowany bób, sok z cytryny i troszkę wody (nie za dużo żeby pasta nie była za rzadka).
Dusimy wszystko razem ok.15 min. Potem całość należy zmiksować, dodać chię i grzanki, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. I gotowe :)