Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób jest krótki, trzeba koniecznie korzystać z jego dobrodziejstw. Oto jedna z moich propozycji :P
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Składniki
Bób gotujemy do miękkości, odstawiamy. W rondlu lub głębszej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. Po chwili dodajemy pomidory, kolendrę i kmin, dusimy ok.6 min. Posolić. Teraz dodajemy ugotowany bób, sok z cytryny i troszkę wody (nie za dużo żeby pasta nie była za rzadka).
Dusimy wszystko razem ok.15 min. Potem całość należy zmiksować, dodać chię i grzanki, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. I gotowe :)