Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty,szybki i pyszny dodatek do deserow lub nalesnikow....przysmak mojego syna:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Jablka obieram,wycinam, gniazda nasienne,oraz zcieram na tarce jarzynowej.
Przekladam jabka do rondla,dodaje wode i cynamon.Gotuje na srednim ogniu,czesto mieszajac,az jablka sie rozgotuja.
Na koniec dodaje brazowy cukier i dobrze mieszam.Gotowy przecier przekladam do sloikow i pasteryzuje ok.15 min.(proporcje cynamonu i cukru mozna zmieniac w zaleznosci od upodoban:)