Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest na 1 litr wody, wydaje mi się, że łatwiej dostosować ilości, jeżeli śliwki już są w słoikach i widać ile potrzebujemy zalewy.
Kiszone śliwki wart zrobić choćby tylko dla poznania nowego, nieznanego smaku...
Odsłon: 11786
Suszone śliwki w boczku to prosta, a zarazem wykwintna przystawka. Są też zna...
Odsłon: 4614
Rydze w occie to świetny sposób na wykorzystanie grzybów, których nie dasz ra...
Odsłon: 343
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 613
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 613
Składniki
Umyte śliwki wydrylowałem, do słoików wrzuciłem liść laurowy, 2 goździki, liść czarnej porzeczki, koper, pieprz, ząbek czosnku. Całość zalałem letnią wodą z solą (nie polecam gorącej wody ponieważ niszczy składniki na których nam zależy w kiszonkach). Gotowe! Słoiki na początku polecam postawić na tacce, gdyż solanka może "buzować".
Polecam również kiszenie buraków, doskonałe na świąteczny barszczyk: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kiszone-buraki,1924265,wini77.html
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 304
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 186