Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa dobrze doprawiona czosnkiem
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2141
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 144
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2141
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 144
Składniki
Gotowanie: Ryż czerwony gotować z łyżeczką soli przez 40 minut pod przykryciem na małym ogniu. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut.
Przygotowanie: Ryż odcedzić i ostudzić. Jajka ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Paluszki krabowe pokroić na 0,5 cm kawałki. Do dużej miski pokroić: pomidory suszone (te z zalewy wymagają użycia mniej siły), drobno ogórki konserwowe, koperek oraz przecisnąć 2 ząbki czosnku. Połączyć wszystkie składniki dodając sól morską, pieprz i majonez do smaku.
Sałatkę przechowywać w lodówce do 4 dni.