Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa dobrze doprawiona czosnkiem
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 626
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 626
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Składniki
Gotowanie: Ryż czerwony gotować z łyżeczką soli przez 40 minut pod przykryciem na małym ogniu. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut.
Przygotowanie: Ryż odcedzić i ostudzić. Jajka ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Paluszki krabowe pokroić na 0,5 cm kawałki. Do dużej miski pokroić: pomidory suszone (te z zalewy wymagają użycia mniej siły), drobno ogórki konserwowe, koperek oraz przecisnąć 2 ząbki czosnku. Połączyć wszystkie składniki dodając sól morską, pieprz i majonez do smaku.
Sałatkę przechowywać w lodówce do 4 dni.