Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa dobrze doprawiona czosnkiem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7824
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3013
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7824
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3013
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Gotowanie: Ryż czerwony gotować z łyżeczką soli przez 40 minut pod przykryciem na małym ogniu. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut.
Przygotowanie: Ryż odcedzić i ostudzić. Jajka ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Paluszki krabowe pokroić na 0,5 cm kawałki. Do dużej miski pokroić: pomidory suszone (te z zalewy wymagają użycia mniej siły), drobno ogórki konserwowe, koperek oraz przecisnąć 2 ząbki czosnku. Połączyć wszystkie składniki dodając sól morską, pieprz i majonez do smaku.
Sałatkę przechowywać w lodówce do 4 dni.