Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa dobrze doprawiona czosnkiem
Przepis dnia
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 20436
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 744
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dos...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 20436
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 744
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dos...
Odsłon: 708
Składniki
Gotowanie: Ryż czerwony gotować z łyżeczką soli przez 40 minut pod przykryciem na małym ogniu. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut.
Przygotowanie: Ryż odcedzić i ostudzić. Jajka ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Paluszki krabowe pokroić na 0,5 cm kawałki. Do dużej miski pokroić: pomidory suszone (te z zalewy wymagają użycia mniej siły), drobno ogórki konserwowe, koperek oraz przecisnąć 2 ząbki czosnku. Połączyć wszystkie składniki dodając sól morską, pieprz i majonez do smaku.
Sałatkę przechowywać w lodówce do 4 dni.