Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami bywam w restauracjach i próżno w nich znaleźć prawdziwą mizerię. Taką, jaką robiła moja babcia. Jaka jest różnica? O tym za chwilę...
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Składniki
- obrać ogórki ze skórki. Te ogródkowe mogą mieć lekko gorzkawe końcówki jeśli są mało podlewane - pokroić na cieniutkie plasterki! To ważne. - posolić, pomieszać aż puszczą sok, doprawić pieprzem - wlać śmietanę lub jogurt. Oczywiście, wymieszać. Mizeria gotowa. W smaku czuć sok z ogórków. Zazwyczaj jednak podaje się grubo pokrojone ogórki zalane śmietaną. Tym właśnie różni się mizeria od ogórków w śmietanie. Smacznego