Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami bywam w restauracjach i próżno w nich znaleźć prawdziwą mizerię. Taką, jaką robiła moja babcia. Jaka jest różnica? O tym za chwilę...
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Składniki
- obrać ogórki ze skórki. Te ogródkowe mogą mieć lekko gorzkawe końcówki jeśli są mało podlewane - pokroić na cieniutkie plasterki! To ważne. - posolić, pomieszać aż puszczą sok, doprawić pieprzem - wlać śmietanę lub jogurt. Oczywiście, wymieszać. Mizeria gotowa. W smaku czuć sok z ogórków. Zazwyczaj jednak podaje się grubo pokrojone ogórki zalane śmietaną. Tym właśnie różni się mizeria od ogórków w śmietanie. Smacznego