Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami bywam w restauracjach i próżno w nich znaleźć prawdziwą mizerię. Taką, jaką robiła moja babcia. Jaka jest różnica? O tym za chwilę...
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24916
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24916
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 99
Składniki
- obrać ogórki ze skórki. Te ogródkowe mogą mieć lekko gorzkawe końcówki jeśli są mało podlewane - pokroić na cieniutkie plasterki! To ważne. - posolić, pomieszać aż puszczą sok, doprawić pieprzem - wlać śmietanę lub jogurt. Oczywiście, wymieszać. Mizeria gotowa. W smaku czuć sok z ogórków. Zazwyczaj jednak podaje się grubo pokrojone ogórki zalane śmietaną. Tym właśnie różni się mizeria od ogórków w śmietanie. Smacznego