Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami bywam w restauracjach i próżno w nich znaleźć prawdziwą mizerię. Taką, jaką robiła moja babcia. Jaka jest różnica? O tym za chwilę...
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9919
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2564
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1693
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 634
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3810
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9919
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2564
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1693
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 634
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3810
Składniki
- obrać ogórki ze skórki. Te ogródkowe mogą mieć lekko gorzkawe końcówki jeśli są mało podlewane - pokroić na cieniutkie plasterki! To ważne. - posolić, pomieszać aż puszczą sok, doprawić pieprzem - wlać śmietanę lub jogurt. Oczywiście, wymieszać. Mizeria gotowa. W smaku czuć sok z ogórków. Zazwyczaj jednak podaje się grubo pokrojone ogórki zalane śmietaną. Tym właśnie różni się mizeria od ogórków w śmietanie. Smacznego