Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami bywam w restauracjach i próżno w nich znaleźć prawdziwą mizerię. Taką, jaką robiła moja babcia. Jaka jest różnica? O tym za chwilę...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
- obrać ogórki ze skórki. Te ogródkowe mogą mieć lekko gorzkawe końcówki jeśli są mało podlewane - pokroić na cieniutkie plasterki! To ważne. - posolić, pomieszać aż puszczą sok, doprawić pieprzem - wlać śmietanę lub jogurt. Oczywiście, wymieszać. Mizeria gotowa. W smaku czuć sok z ogórków. Zazwyczaj jednak podaje się grubo pokrojone ogórki zalane śmietaną. Tym właśnie różni się mizeria od ogórków w śmietanie. Smacznego