Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta, szybka i smaczna sałatka będąca bombą witaminową!
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 31
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 516
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 137
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 772
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 31
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 516
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 137
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 772
Składniki
Szpinak płuczemy i obsuszamy.
Słonecznik prażymy na patelni aż się zarumieni.
Pomidorki kroimy na małe kawałki.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki mieszamy razem.
Wlewamy zalewę z pomidorków – jeśli okaże się, że sałatka jest dla nas zbyt „sucha” można dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek. Porcje składników są orientacyjne – zawsze można dodać np. wiecj słonecznika albo czosnku jeśli ktoś lubi bardziej ostre sałatki.