Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta, szybka i smaczna sałatka będąca bombą witaminową!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5805
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18419
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5805
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18419
Składniki
Szpinak płuczemy i obsuszamy.
Słonecznik prażymy na patelni aż się zarumieni.
Pomidorki kroimy na małe kawałki.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki mieszamy razem.
Wlewamy zalewę z pomidorków – jeśli okaże się, że sałatka jest dla nas zbyt „sucha” można dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek. Porcje składników są orientacyjne – zawsze można dodać np. wiecj słonecznika albo czosnku jeśli ktoś lubi bardziej ostre sałatki.