Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta, szybka i smaczna sałatka będąca bombą witaminową!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Szpinak płuczemy i obsuszamy.
Słonecznik prażymy na patelni aż się zarumieni.
Pomidorki kroimy na małe kawałki.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki mieszamy razem.
Wlewamy zalewę z pomidorków – jeśli okaże się, że sałatka jest dla nas zbyt „sucha” można dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek. Porcje składników są orientacyjne – zawsze można dodać np. wiecj słonecznika albo czosnku jeśli ktoś lubi bardziej ostre sałatki.