Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do dzisiejszego przepisu była piękna, wiosenna pogoda za oknem, która zawitała dziś do mojej kuchni. Wraz z moją córka postanowiłyśmy Wam o tym opowiedzieć…, więcej szczegółów na moim blogu
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Składniki
Wszystkie warzywa umyj. Sałatę osusz i porwij na kawałki. Nigdy nie tnij sałaty nożem, bo inaczej zniszczysz jej delikatną strukturę.
Następnie pokrój w kostkę pomidora, ogórka, oliwki i fetę. Odsącz kukurydzę i dodaj do reszty. Szczypiorek posiekaj drobno nożem lub nożyczkami, jak ja to robię.
Na suchą patelnię wrzuć pestki dyni i całość podgrzewaj aż do momentu, kiedy zaczną się rumienić pestki. Co chwilę mieszaj patelnią, żeby się nie przypaliły.
Sos przygotuj sobie w osobnej szklance lub kubeczku. Wlej najpierw oliwę, potem ocet i dodaj wszystkie przyprawy. Zamieszaj energicznie łyżeczką i polej sałatkę. Następnie wymieszaj całość. Pamiętaj żeby zrobić to ok. 30 min przed podaniem. W tym czasie sałatka przejdzie przyprawami, a nie opadnie. Pozdrawiam Magda