Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu :-)
Podkręcone smaki lata!
Odsłon: 233
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 165
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 117
Podkręcone smaki lata!
Odsłon: 233
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 165
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 117
Składniki
Buraki myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości po czym odcedzamy studzimy i obieramy z mundurków. Tak przygotowane buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem, smażymy do zrumienienia. Do podsmażonej cebuli wsypujemy starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę. Na koniec wlewamy wymieszane ze sobą śmietanę, wodę i mąkę mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego :-)