Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu :-)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 854
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 854
Składniki
Buraki myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości po czym odcedzamy studzimy i obieramy z mundurków. Tak przygotowane buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem, smażymy do zrumienienia. Do podsmażonej cebuli wsypujemy starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę. Na koniec wlewamy wymieszane ze sobą śmietanę, wodę i mąkę mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego :-)