Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu :-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2362
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421556
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2107
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2362
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421556
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2107
Składniki
Buraki myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości po czym odcedzamy studzimy i obieramy z mundurków. Tak przygotowane buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem, smażymy do zrumienienia. Do podsmażonej cebuli wsypujemy starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę. Na koniec wlewamy wymieszane ze sobą śmietanę, wodę i mąkę mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego :-)