Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu :-)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Składniki
Buraki myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości po czym odcedzamy studzimy i obieramy z mundurków. Tak przygotowane buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem, smażymy do zrumienienia. Do podsmażonej cebuli wsypujemy starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę. Na koniec wlewamy wymieszane ze sobą śmietanę, wodę i mąkę mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego :-)