Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie chrupiące, dla tych co lubią czekoladę.
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2376
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 69
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 333
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 915
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2376
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 69
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 333
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 915
Składniki
Mleko z cukrem, masłem/margaryną zagotować - do tego przesiać mąkę stale energicznie mieszając. Ucierać aż ciasto będzie gładkie i będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawić by wystygło, następnie dodać jajka i rozmiksować. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu lub frytkownicy.
Ciasto nałożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać do oleju (z czasem robi się gorąco nad garnkiem, jeśli jest ci ciężko tak wyciskać, to wyciśnij paski na blat a potem chwyć je za jeden koniec i włóż do oleju). Smażyć na złoty kolor, posypać pudrem. Podawać z rozpuszczoną czekoladą - 3 łyżki mleka zagotować, dodać połamaną na kawałki czekoladę, jeśli masa jest za gęsta dodać łyżkę mleka. Chwile przestudzić i podawać z churros