Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie chrupiące, dla tych co lubią czekoladę.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1727
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8271
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252652
Polecam.
Odsłon: 1371
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1727
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8271
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252652
Polecam.
Odsłon: 1371
Składniki
Mleko z cukrem, masłem/margaryną zagotować - do tego przesiać mąkę stale energicznie mieszając. Ucierać aż ciasto będzie gładkie i będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawić by wystygło, następnie dodać jajka i rozmiksować. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu lub frytkownicy.
Ciasto nałożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać do oleju (z czasem robi się gorąco nad garnkiem, jeśli jest ci ciężko tak wyciskać, to wyciśnij paski na blat a potem chwyć je za jeden koniec i włóż do oleju). Smażyć na złoty kolor, posypać pudrem. Podawać z rozpuszczoną czekoladą - 3 łyżki mleka zagotować, dodać połamaną na kawałki czekoladę, jeśli masa jest za gęsta dodać łyżkę mleka. Chwile przestudzić i podawać z churros