Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe ze śliwkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią, po czym wstaw na pół godziny do lodówki.
Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy, rozłóż je na blasze, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Po wyjęciu obłóż je pokrojonymi śliwkami, skórkami do dołu. Wierzch posyp płatkami migdałowymi i polej miodem.
Ciasto ponownie wstaw do piekarnika. Piecz pół godziny. Gotowe posyp cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV