Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe ze śliwkami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią, po czym wstaw na pół godziny do lodówki.
Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy, rozłóż je na blasze, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Po wyjęciu obłóż je pokrojonymi śliwkami, skórkami do dołu. Wierzch posyp płatkami migdałowymi i polej miodem.
Ciasto ponownie wstaw do piekarnika. Piecz pół godziny. Gotowe posyp cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV