Do góry

Desery Przepis na:

Crumble

Crumble

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 551

Jabłka z bakaliami pod kruszonką....pychotka:)

Składniki

  • 100 g orzechów włoskich 100 g rodzynek 100 g żurawiny 3 jabłka 4 łyżki miodu sztucznego
  • KRUSZONKA: 4 łyżki masła 5 łyżek cukru 6 łyżek mąki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1.
    Jabłka obrać pokroić w kosteczkę,dodać bakalie i miód -wymieszać.
    2.

    Z podanych składników zrobić kruszonkę.W razie potrzeby dodać mąki.
    3.

    Jabłka z bakaliami układamy w kokliikach,posypujemy kruszonką.Zapiekamy
    w piekarniku do momentu zarumienienia się kruszonki.
    Rady

    Na gorący deser możemy położyć gałkę ulubionych lodów,wtedy jest
    jeszcze lepszy:)Jeśli nie mamy koklików,możemy deser zrobić w naczyniu
    żaroodpornym.Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń