Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany arbuz?! Tak! Pyszny, lekki deser z grilla w połączeniu z miodową fetą, orzechami, przełamany ciemnym sosem sojowym. Do tego świeża mięta i idealny, letni deser gotowy. Świetnie sprawdzi się jako kropka nad i po głównych daniach.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Arbuz kroimy na plastry grubości około 1 cm.
Każdy plaster smarujemy oliwą z oliwek z obu stron oraz miodem (2 łyżki).
Plastry arbuza smażymy bezpośrednio na ruszcie z grilla po 2/3 minuty z każdej strony, aż się przyrumieni oraz zmięknie.
Listki mięty drobno kroimy, orzechy włoskie kruszymy na mniejsze kawałki. Fetę mieszamy z pozostałym miodem (2 łyżki).
Grillowanego arbuza podajemy posypanego miodową fetą, pokrojoną miętą oraz orzechami. Wierzch skrapiamy ciemnym sosem sojowym. Podajemy na ciepło choć na zimno też świetnie smakuje.