Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany arbuz?! Tak! Pyszny, lekki deser z grilla w połączeniu z miodową fetą, orzechami, przełamany ciemnym sosem sojowym. Do tego świeża mięta i idealny, letni deser gotowy. Świetnie sprawdzi się jako kropka nad i po głównych daniach.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118751
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8684
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118751
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8684
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2527
Składniki
Arbuz kroimy na plastry grubości około 1 cm.
Każdy plaster smarujemy oliwą z oliwek z obu stron oraz miodem (2 łyżki).
Plastry arbuza smażymy bezpośrednio na ruszcie z grilla po 2/3 minuty z każdej strony, aż się przyrumieni oraz zmięknie.
Listki mięty drobno kroimy, orzechy włoskie kruszymy na mniejsze kawałki. Fetę mieszamy z pozostałym miodem (2 łyżki).
Grillowanego arbuza podajemy posypanego miodową fetą, pokrojoną miętą oraz orzechami. Wierzch skrapiamy ciemnym sosem sojowym. Podajemy na ciepło choć na zimno też świetnie smakuje.