Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany arbuz?! Tak! Pyszny, lekki deser z grilla w połączeniu z miodową fetą, orzechami, przełamany ciemnym sosem sojowym. Do tego świeża mięta i idealny, letni deser gotowy. Świetnie sprawdzi się jako kropka nad i po głównych daniach.
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3511
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 709
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 469
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3511
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 709
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 469
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Składniki
Arbuz kroimy na plastry grubości około 1 cm.
Każdy plaster smarujemy oliwą z oliwek z obu stron oraz miodem (2 łyżki).
Plastry arbuza smażymy bezpośrednio na ruszcie z grilla po 2/3 minuty z każdej strony, aż się przyrumieni oraz zmięknie.
Listki mięty drobno kroimy, orzechy włoskie kruszymy na mniejsze kawałki. Fetę mieszamy z pozostałym miodem (2 łyżki).
Grillowanego arbuza podajemy posypanego miodową fetą, pokrojoną miętą oraz orzechami. Wierzch skrapiamy ciemnym sosem sojowym. Podajemy na ciepło choć na zimno też świetnie smakuje.