Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe magdalenki są tak naprawdę moją wariacją na temat, tych małych i pysznych francuskich biszkopcików. Zachowują przy tym swój smak i aromat. Kakaowe magdalenki można wzbogacić o kawałki czekolady(ja podaję wersję bez), będą przez to jeszcze smaczniejsze. W moim domu kakaowe magdalenki znikneły w mgnieniu oka i stał się przebojem, każdego przyjęcia. Polecam!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1332
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1332
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Składniki
Mąkę i kakao przesiewamy. Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania partiami sypiemy cukier. Następnie do jajek dodajemy mąkę i kakao. Krótko miksujemy, do połączenia się składników.Do ciasta dodajemy masło. Krótko miksujemy do połączenia składników. Magdalenki napełniamy do 3/4 wysokości foremki, wcześniej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą(silikonowej nie trzeba smarować). Biszkopciki pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy i dowolnie dekorujemy.