Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla niespodziewanych gości, ale również na Walentynki - PANOWIE TUTAJ MOŻECIE SIĘ WYKAZAĆ!!!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Owoce obrać ze skórki, wykroić pestki lub gniazda nasienne, pokroić w dowolne cząstki (np. ósemki), skropić sokiem z cytryny i/lub w wersji dla dorosłych dodać rum, zasypać cukrem pudrem. Do miseczki wrzucić wszystkie sypkie składniki, przemieszać, dodać pokrojone masło (chłodne - z lodówki) i wyrabiać nożem tak, by powstało coś w rodzaju kruszonki. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania (najlepiej szklanym), można dodatkowo posypać warstwą płatków śniadaniowych, owsianych, "cini minis", itp. i zasypać równomiernie warstwą kruszonki. Zapiekać w nagrzanym do 175 st. piekarniku ok. 15 - 20 min., kontrolując - ewentualnie korygując czas zapiekania w zależności od koloru posypki - ma być raczej złota niż czarna... Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika udekorowane lodami lub bitą śmietaną.