Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla niespodziewanych gości, ale również na Walentynki - PANOWIE TUTAJ MOŻECIE SIĘ WYKAZAĆ!!!
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 66
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 83
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 66
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 83
Składniki
Owoce obrać ze skórki, wykroić pestki lub gniazda nasienne, pokroić w dowolne cząstki (np. ósemki), skropić sokiem z cytryny i/lub w wersji dla dorosłych dodać rum, zasypać cukrem pudrem. Do miseczki wrzucić wszystkie sypkie składniki, przemieszać, dodać pokrojone masło (chłodne - z lodówki) i wyrabiać nożem tak, by powstało coś w rodzaju kruszonki. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania (najlepiej szklanym), można dodatkowo posypać warstwą płatków śniadaniowych, owsianych, "cini minis", itp. i zasypać równomiernie warstwą kruszonki. Zapiekać w nagrzanym do 175 st. piekarniku ok. 15 - 20 min., kontrolując - ewentualnie korygując czas zapiekania w zależności od koloru posypki - ma być raczej złota niż czarna... Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika udekorowane lodami lub bitą śmietaną.