Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rulon biszkoptowy z morelami"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 6
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 89
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 94
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 88
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 6
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 89
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 94
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 88
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 2 łyżkami wody. Ubij na sztywno, dosypując 1/4 szkl. cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Porcjami połącz z masą jajeczną. Wymieszaj łyżką.
Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę i razem z nią zwiń. Wystudź.
Żelatynę namocz, a kiedy, spęcznije rozpuść. Morele rozetnij, wyjmij pestki, miąższ pokrój na kawałeczki. Czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z resztą cukru. Połącz z żelatyną i czekoladą.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj 2/3 tężejącego kremu. Posyp kawałkami moreli. Zwiń, posmaruj resztą kremu, schłodź.Źródło: Tina