Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rulon biszkoptowy z morelami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 2 łyżkami wody. Ubij na sztywno, dosypując 1/4 szkl. cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Porcjami połącz z masą jajeczną. Wymieszaj łyżką.
Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę i razem z nią zwiń. Wystudź.
Żelatynę namocz, a kiedy, spęcznije rozpuść. Morele rozetnij, wyjmij pestki, miąższ pokrój na kawałeczki. Czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z resztą cukru. Połącz z żelatyną i czekoladą.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj 2/3 tężejącego kremu. Posyp kawałkami moreli. Zwiń, posmaruj resztą kremu, schłodź.Źródło: Tina