Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rulon biszkoptowy z morelami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 2 łyżkami wody. Ubij na sztywno, dosypując 1/4 szkl. cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Porcjami połącz z masą jajeczną. Wymieszaj łyżką.
Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę i razem z nią zwiń. Wystudź.
Żelatynę namocz, a kiedy, spęcznije rozpuść. Morele rozetnij, wyjmij pestki, miąższ pokrój na kawałeczki. Czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z resztą cukru. Połącz z żelatyną i czekoladą.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj 2/3 tężejącego kremu. Posyp kawałkami moreli. Zwiń, posmaruj resztą kremu, schłodź.Źródło: Tina