Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z twarogiem i owocami"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 349
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 947
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 449
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 349
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 947
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 449
Składniki
Przygotuj słodkie nadzienie: twaróg włóż do miski i dobrze utrzyj z proszkiem budyniowym oraz cukrem.
Jeśli przygotowujesz struclę z mrożonego ciasta francuskiego, odpowiednio wcześnie rozmroź je w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki, prostokątny płat.
Czereśnie osusz, wydryluj i obtocz w mące ziemniaczanej.
Zaczynając od środka, ciasto posmaruj słodką masą twarogową, kończąc około 5 cm od brzegu. Następnie w masie układaj równo czereśnie, lekko je dociskając. Roztrzep jajko, połową posmaruj pas ciasta przy brzegu, który będzie na wierzchu strucli. Następnie zwiń ciasto w rulon, brzeg posmarowany jajkiem na wierzchu dobrze dociśnij.
Struclę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu pozostałym roztrzepanym jajkiem. Ciasto delikatnie ponakłuwaj w kilku miejscach. Piecz w 200°C około 15 minut. Następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 30 minut. Po upieczeniu schłodź struclę. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 35 minut Porcja: 315 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie