Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 690
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8808
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 690
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8808
Składniki
Banany obierz, pokrój w plasterki, pokrop sokiem z jednej cytryny. Z jajka, wina musującego, mąki i soli zrób rzadsze ciasto. Mocz w cieście kawałki banana i smaż na rozgrzanym oleju.
Zamocz w cieście również większe listki mięty i usmaż je podobnie jak banany. Usmażone porcje odsącz na serwetce i obtocz w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Ugotuj budyń. Poczekaj, aż wystygnie, i wymieszaj ze śmietaną. Podawaj ze smażonymi bananami i miętą.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut</strong>Źródło: TV14