Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z cukinii, to doskonały dodatek do dań, potrzebujesz jedną dużą cukinię, ser, jajko, sól, pieprz i porządną oliwę z oliwek.
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 71
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 65
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 115
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 73
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 71
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 65
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 115
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 73
Składniki
Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
Włóż do silikonowych foremek odpowiednią ilość farszu, lub jeśli nie masz foremek, możesz na papierze do pieczenia wysmarowanym oliwą formować placki.
Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia.