Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z cukinii, to doskonały dodatek do dań, potrzebujesz jedną dużą cukinię, ser, jajko, sól, pieprz i porządną oliwę z oliwek.
Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić).
Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek,
Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
Włóż do silikonowych foremek odpowiednią ilość farszu, lub jeśli nie masz foremek, możesz na papierze do pieczenia wysmarowanym oliwą formować placki.
Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia.
Zapasy na zimę... przecier robiony z myślą o zupie dyniowej.
Odsłon: 3661
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 37
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 188
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 131
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 74
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 62
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 37
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 188
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 131
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 74
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 62
Składniki
Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
Włóż do silikonowych foremek odpowiednią ilość farszu, lub jeśli nie masz foremek, możesz na papierze do pieczenia wysmarowanym oliwą formować placki.
Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Ciasto na pierogi bez jajka
Jak zrobić mistrzowskie ciasto na pierogi bez jajka? Sekretem jest zachowanie...
Odsłon: 32
Fasolka szparagowa z piekarnika
Pyszna, pieczona fasolka szparagowa będzie stanowić doskonały dodatek do letn...
Odsłon: 36