Do góry

Dodatki Przepis na:

Babeczki z cukinii

Babeczki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 1985

Babeczki z cukinii, to doskonały dodatek do dań, potrzebujesz jedną dużą cukinię, ser, jajko, sól, pieprz i porządną oliwę z oliwek.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z cukinii

Przygotowanie

  1. Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić).
    Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek,
    Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

  2. Włóż do silikonowych foremek odpowiednią ilość farszu, lub jeśli nie masz foremek, możesz na papierze do pieczenia wysmarowanym oliwą formować placki.

  3. Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń