Do góry

Dodatki Przepis na:

Bazyli-Dip

Bazyli-Dip

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 2904

Dip bazyliowy na bazie jogurtu idealny do przekąsek na zimno, jak i do głównych dać ciepłych.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jogurt oraz majonez ze szczyptą soli i pieprzu mieszamy ze sobą.

  2. Siekamy na drobno świeżą bazylię oraz czosnek i dodajemy do jogurtu. Ponieważ suszone zioła mają intensywny smak, możemy dodać również suszoną bazylię. Wszystko mieszamy ze sobą.

  3. Zależy nam na uzyskaniu intensywnego smaku, więc odstawiamy dresing minimum na pół godzinki do lodówki, smaki się dzięki temu połączą i "przegryzą" ze sobą.

  4. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń