Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dip bazyliowy na bazie jogurtu idealny do przekąsek na zimno, jak i do głównych dać ciepłych.
Polecam.
Odsłon: 306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 303
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 204
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 303
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 204
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Składniki
Jogurt oraz majonez ze szczyptą soli i pieprzu mieszamy ze sobą.
Siekamy na drobno świeżą bazylię oraz czosnek i dodajemy do jogurtu. Ponieważ suszone zioła mają intensywny smak, możemy dodać również suszoną bazylię. Wszystko mieszamy ze sobą.
Zależy nam na uzyskaniu intensywnego smaku, więc odstawiamy dresing minimum na pół godzinki do lodówki, smaki się dzięki temu połączą i "przegryzą" ze sobą.
Smacznego!!