Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
Jeśli korzystamy ze świeżego brokuła - podzielić na różyczki i obgotować przez 3 minuty we wrzątku.
Na zimną patelnię (lub wok) wlać oliwę z pestek winogron, dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek - dopiero wtedy włączyć ogień i szybko zasmażyć. Wrzucić brokuł (zblanszowany lub mrożony) i obsmażyć ze wszystkich stron (ok. 2 min), zalać śmietanką, dodać przyprawę "5 smaków", sos worcester, sól i pieprz do smaku.
Dusić kolejne 2 minuty, odstawić z ognia - brokuł w ciepłym sosie jeszcze dojdzie - podawać jako dodatek do ryżu lub makaronu, ewentualnie do kotletów z kurczaka.