Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Jeśli korzystamy ze świeżego brokuła - podzielić na różyczki i obgotować przez 3 minuty we wrzątku.
Na zimną patelnię (lub wok) wlać oliwę z pestek winogron, dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek - dopiero wtedy włączyć ogień i szybko zasmażyć. Wrzucić brokuł (zblanszowany lub mrożony) i obsmażyć ze wszystkich stron (ok. 2 min), zalać śmietanką, dodać przyprawę "5 smaków", sos worcester, sól i pieprz do smaku.
Dusić kolejne 2 minuty, odstawić z ognia - brokuł w ciepłym sosie jeszcze dojdzie - podawać jako dodatek do ryżu lub makaronu, ewentualnie do kotletów z kurczaka.