Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.
Jeśli korzystamy ze świeżego brokuła - podzielić na różyczki i obgotować przez 3 minuty we wrzątku.
Na zimną patelnię (lub wok) wlać oliwę z pestek winogron, dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek - dopiero wtedy włączyć ogień i szybko zasmażyć. Wrzucić brokuł (zblanszowany lub mrożony) i obsmażyć ze wszystkich stron (ok. 2 min), zalać śmietanką, dodać przyprawę "5 smaków", sos worcester, sól i pieprz do smaku.
Dusić kolejne 2 minuty, odstawić z ognia - brokuł w ciepłym sosie jeszcze dojdzie - podawać jako dodatek do ryżu lub makaronu, ewentualnie do kotletów z kurczaka.
Kasz pęczak to jedna z moich ulubionych kasz. Podana z odpowiednimi dodatkami...
Odsłon: 615
Malutkie kotleciki w muszelkach makaronowych w sosie pomidorowym z pieczarka...
Odsłon: 4143
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10491
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 373
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 119
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10491
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 373
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 119
Składniki
Jeśli korzystamy ze świeżego brokuła - podzielić na różyczki i obgotować przez 3 minuty we wrzątku.
Na zimną patelnię (lub wok) wlać oliwę z pestek winogron, dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek - dopiero wtedy włączyć ogień i szybko zasmażyć. Wrzucić brokuł (zblanszowany lub mrożony) i obsmażyć ze wszystkich stron (ok. 2 min), zalać śmietanką, dodać przyprawę "5 smaków", sos worcester, sól i pieprz do smaku.
Dusić kolejne 2 minuty, odstawić z ognia - brokuł w ciepłym sosie jeszcze dojdzie - podawać jako dodatek do ryżu lub makaronu, ewentualnie do kotletów z kurczaka.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 1756
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 249