Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo walorów zdrowotnych ukryte w małej, zielonej główce. Niestety niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda. Może ta odsłona brukselki przywróci ją do łask :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 731
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 731
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Składniki
Brukselkę myjemy, obrywamy ewentualne przywiędłe lub zbyt grube listki, kroimy każdą główkę na pół. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut. Brukselka nie może być rozgotowana i zbyt miękka.
Na suchej patelni prażymy sezam.
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy odsączoną brukselkę i smażymy 2-3 minuty, dodajemy sezam i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!