Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo walorów zdrowotnych ukryte w małej, zielonej główce. Niestety niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda. Może ta odsłona brukselki przywróci ją do łask :)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 120
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3472
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4149
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 120
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3472
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4149
Składniki
Brukselkę myjemy, obrywamy ewentualne przywiędłe lub zbyt grube listki, kroimy każdą główkę na pół. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut. Brukselka nie może być rozgotowana i zbyt miękka.
Na suchej patelni prażymy sezam.
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy odsączoną brukselkę i smażymy 2-3 minuty, dodajemy sezam i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!