Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo walorów zdrowotnych ukryte w małej, zielonej główce. Niestety niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda. Może ta odsłona brukselki przywróci ją do łask :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9934
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8924
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6332
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9934
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8924
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6332
Składniki
Brukselkę myjemy, obrywamy ewentualne przywiędłe lub zbyt grube listki, kroimy każdą główkę na pół. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut. Brukselka nie może być rozgotowana i zbyt miękka.
Na suchej patelni prażymy sezam.
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy odsączoną brukselkę i smażymy 2-3 minuty, dodajemy sezam i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!