Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie dwa w jednym. Jedno ciasto i dwie możliwości. Wybór zależy tylko od Was, na który się skusicie, ale warto spróbować obu... znikają w oka mgnieniu :)
Do miski wsypujemy prawie całą mąkę. Zostawiamy ok. 1 szklanki do podsypania blatu lub do wsypania, gdy damy za dużo wody. Dodajemy sól, drożdże i na początku dwie i pół szklanki ciepłej wody oraz trzy łyżki roztopionego masła. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od rąk. Mnie wyręczył robot ;)
Ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Dzielimy je na pół. Jedną połówkę wkładamy do miski, a drugą dzielimy jeszcze raz na pół. Blat podsypujemy mąką i wałkujemy placki na grubość ok. 1 cm. U mnie z jednego wyszło 8 bułek.
Układamy je na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pędzelkiem smarujemy pozostałym masłem, posypujemy tartym żółtym serem i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia.
W tym czasie ustawiamy piekarnik na 170 st.C.
Bułki pieczemy ok. 20 minut. Studzimy na kratce.
Z odłożonego wcześniej ciasta formujemy walec, który dzielimy na 12 części. Toczymy kulki, spłaszczamy i tępym brzegiem noża robimy wzorek jak na zdjęciu.
W miseczce mieszamy czarnuszkę z sezamem i posypujemy bułki.
Pozostawimy je do wyrośnięcia i pieczemy tak samo, jak te wyżej.
Skusicie się na jedną? :)
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 182
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 604
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 182
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 604
Składniki
Do miski wsypujemy prawie całą mąkę. Zostawiamy ok. 1 szklanki do podsypania blatu lub do wsypania, gdy damy za dużo wody. Dodajemy sól, drożdże i na początku dwie i pół szklanki ciepłej wody oraz trzy łyżki roztopionego masła. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od rąk. Mnie wyręczył robot ;) Ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Dzielimy je na pół. Jedną połówkę wkładamy do miski, a drugą dzielimy jeszcze raz na pół. Blat podsypujemy mąką i wałkujemy placki na grubość ok. 1 cm. U mnie z jednego wyszło 8 bułek. Układamy je na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pędzelkiem smarujemy pozostałym masłem, posypujemy tartym żółtym serem i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia. W tym czasie ustawiamy piekarnik na 170 st.C. Bułki pieczemy ok. 20 minut. Studzimy na kratce.
Z odłożonego wcześniej ciasta formujemy walec, który dzielimy na 12 części. Toczymy kulki, spłaszczamy i tępym brzegiem noża robimy wzorek jak na zdjęciu. W miseczce mieszamy czarnuszkę z sezamem i posypujemy bułki. Pozostawimy je do wyrośnięcia i pieczemy tak samo, jak te wyżej.
Skusicie się na jedną? :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Wędzonka wieprzowa.
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 11
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 185