Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam buraczki, bardzo zasmakowały mi kupione w jednym sklepie. No i postanowiłam zrobić podobne.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88292
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11662
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1821
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88292
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11662
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1821
Składniki
Umyć buraczki. Przygotować garnek z wodą, włożyć buraczki. Gotować do miękkości. Ugotowane i ostudzone buraczki obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól, rozgniecione słodziki, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku. Podlać zimną wodą przegotowaną. Wymieszać wszystko. Wstawić do lodówki. Podawać schłodzone. Smacznego!