Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Był kiedyś dzień, że upiekłam te ciasteczka wzięłam do pracy i podbiły serce pracowników
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy powoli cukier puder. Dalej dodajemy kolejno miód, mąkę z orzeszków arachidowych, żurawinę i rodzynki wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do schodzenia do lodówki na ok. 2 godziny
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta robimy kulki, które obtaczamy w cukrze pudrze, lekko przygniatamy formując ciasteczka i układamy na blaszce pozostawiając odstępy. Nagrzewamy piekarnik, wkładamy blachę z ciastkami i pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni.