Do góry

Dodatki Przepis na:

Ciasto bezglutenowe z owocami

Ciasto bezglutenowe z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 128

Ciasto bezglutenowe jest dla osób, które prowadzą zdrową dietę i chcą być fit.

Składniki

  • 200 g mąki ryżowej, 100 g mąki kukurydzianej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego, 100 g cukru, 2 duże jaja lub 3 mniejsze,
  • 400 g zsiadłego mleka, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka ektraktu waniliowego, skórka otarta z cytryny, 2 łyżeczki cukr
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto bezglutenowe z owocami

Przygotowanie

  1. Do miski lub misy dodajemy wszystkie składniki. Mąkę przesiewamy przez sito, potem dodajemy 2 lub 3 jaja, cukier drobny, wlewamy olej rzepakowy, potem dodajemy zsiadłe mleko, potrzebujemy łyżeczkę na dodanie ekstraktu z wanilii, cukru cynamonowego itp. Potem wszystkie składniki miksujemy do gładkiej jednolitej konsystencji.

  2. Zmiksowane ciasto wlewamy do prodiża, potem owoce śliwki i jabłka obtaczamy mąką i układamy na cieście. Ciasto pieczemy od 45 min. do 50 min. w temperaturze 180 stopni C. Na ozdobę ułożyłam borówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń