Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bezglutenowe jest dla osób, które prowadzą zdrową dietę i chcą być fit.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 24
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 21
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 27
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 24
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 21
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 27
Składniki
Do miski lub misy dodajemy wszystkie składniki. Mąkę przesiewamy przez sito, potem dodajemy 2 lub 3 jaja, cukier drobny, wlewamy olej rzepakowy, potem dodajemy zsiadłe mleko, potrzebujemy łyżeczkę na dodanie ekstraktu z wanilii, cukru cynamonowego itp. Potem wszystkie składniki miksujemy do gładkiej jednolitej konsystencji.
Zmiksowane ciasto wlewamy do prodiża, potem owoce śliwki i jabłka obtaczamy mąką i układamy na cieście. Ciasto pieczemy od 45 min. do 50 min. w temperaturze 180 stopni C. Na ozdobę ułożyłam borówki.