Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bezglutenowe jest dla osób, które prowadzą zdrową dietę i chcą być fit.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 287
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 10
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 440
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1122
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 287
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 10
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 440
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1122
Składniki
Do miski lub misy dodajemy wszystkie składniki. Mąkę przesiewamy przez sito, potem dodajemy 2 lub 3 jaja, cukier drobny, wlewamy olej rzepakowy, potem dodajemy zsiadłe mleko, potrzebujemy łyżeczkę na dodanie ekstraktu z wanilii, cukru cynamonowego itp. Potem wszystkie składniki miksujemy do gładkiej jednolitej konsystencji.
Zmiksowane ciasto wlewamy do prodiża, potem owoce śliwki i jabłka obtaczamy mąką i układamy na cieście. Ciasto pieczemy od 45 min. do 50 min. w temperaturze 180 stopni C. Na ozdobę ułożyłam borówki.