Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bezglutenowe jest dla osób, które prowadzą zdrową dietę i chcą być fit.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24862
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24862
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Do miski lub misy dodajemy wszystkie składniki. Mąkę przesiewamy przez sito, potem dodajemy 2 lub 3 jaja, cukier drobny, wlewamy olej rzepakowy, potem dodajemy zsiadłe mleko, potrzebujemy łyżeczkę na dodanie ekstraktu z wanilii, cukru cynamonowego itp. Potem wszystkie składniki miksujemy do gładkiej jednolitej konsystencji.
Zmiksowane ciasto wlewamy do prodiża, potem owoce śliwki i jabłka obtaczamy mąką i układamy na cieście. Ciasto pieczemy od 45 min. do 50 min. w temperaturze 180 stopni C. Na ozdobę ułożyłam borówki.