Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bezglutenowe jest dla osób, które prowadzą zdrową dietę i chcą być fit.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Do miski lub misy dodajemy wszystkie składniki. Mąkę przesiewamy przez sito, potem dodajemy 2 lub 3 jaja, cukier drobny, wlewamy olej rzepakowy, potem dodajemy zsiadłe mleko, potrzebujemy łyżeczkę na dodanie ekstraktu z wanilii, cukru cynamonowego itp. Potem wszystkie składniki miksujemy do gładkiej jednolitej konsystencji.
Zmiksowane ciasto wlewamy do prodiża, potem owoce śliwki i jabłka obtaczamy mąką i układamy na cieście. Ciasto pieczemy od 45 min. do 50 min. w temperaturze 180 stopni C. Na ozdobę ułożyłam borówki.