Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bezglutenowe jest dla osób, które prowadzą zdrową dietę i chcą być fit.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5060
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5060
Składniki
Do miski lub misy dodajemy wszystkie składniki. Mąkę przesiewamy przez sito, potem dodajemy 2 lub 3 jaja, cukier drobny, wlewamy olej rzepakowy, potem dodajemy zsiadłe mleko, potrzebujemy łyżeczkę na dodanie ekstraktu z wanilii, cukru cynamonowego itp. Potem wszystkie składniki miksujemy do gładkiej jednolitej konsystencji.
Zmiksowane ciasto wlewamy do prodiża, potem owoce śliwki i jabłka obtaczamy mąką i układamy na cieście. Ciasto pieczemy od 45 min. do 50 min. w temperaturze 180 stopni C. Na ozdobę ułożyłam borówki.