Do góry

Dodatki Przepis na:

Ciasto naleśnikowe do ryb

Ciasto naleśnikowe do ryb

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 4790

Dodano:

Odsłon: 1970

Ciasto naleśnikowe do panierowania ryb jest bardzo smacznym zamiennikiem paniery tradycyjnej. Zazwyczaj smażąc rybę używam do tego jajka i mąki. Tym razem skusiłam się na usmażenie w cieście naleśnikowym. Ryba zachowuje swoją soczystość, wystarczy tylko dopilnować by usmażyła się na złoty kolor.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto naleśnikowe do ryb

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszałam na gładką masę. Filety pokroiłam w kawałki ok. 6 cm i zanurzałam w cieście.
    Smażyłam na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń