Do góry

Dodatki Przepis na:

Cymes

Cymes

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 75

Szybka, prosta, smaczna pasta do smarowania pieczywa.

Składniki

  • 1 serek topiony ( np. Złoty Ementaler )
  • 2 marchewki średnie
  • 3 ząbki czosnku
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cymes

Przygotowanie

  1. Marchewki zetrzeć na drobnych oczkach.

  2. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach ( można przecisnąć przez praskę ).

  3. Wszystkie składniki ( serek, marchewka i czosnek ) wymieszać w miseczce na jednolitą masę. Najsprawniej robi się to widelcem.

  4. Pasta "Cymes" jest doskonała z pieczywem posmarowanym masłem. Można nią smarować pieczywo pod wędlinę, jajko, ser żółty. Polecam, smak jest zaskakująco dobry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń