Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne, miękkie i delikatne ciasto idealne na pierogi i uszka, wszystko za sprawą dodania gorącej wody która zaparzy mąkę, wystarczy zagnieść szybkimi i energicznymi ruchami aż ciasto stanie się gładkie i jednolite. I mamy najlepsze ciasto do przygotowania pierogów i uszek .
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 809
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 260
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 809
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 260
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj sól, olej, powoli dolewaj gorącą wodę starając się zagniatać ciasto. Możesz zrobić to drewnianą łyżką na początku żeby nie poparzyć rąk. Następnie zagnieść ciasto energetycznie rękoma aż będzie gładkie.
Gotowe ciasto podziel na mniejsze kawałki, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut aby odpoczęło.
Wyłóż ciasto na stolnicę i rozwałkuj na cienki placek. Za pomocą foremki do pierogów lub uszek wycinaj kółka, napełniaj farszem i sklejaj. Pierogi i uszka napełnione farszem możesz ugotować po zrobieniu lub zamrozić pojedynczo i ugotować w innym czasie. Polecam.