Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne, miękkie i delikatne ciasto idealne na pierogi i uszka, wszystko za sprawą dodania gorącej wody która zaparzy mąkę, wystarczy zagnieść szybkimi i energicznymi ruchami aż ciasto stanie się gładkie i jednolite. I mamy najlepsze ciasto do przygotowania pierogów i uszek .
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 821
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj sól, olej, powoli dolewaj gorącą wodę starając się zagniatać ciasto. Możesz zrobić to drewnianą łyżką na początku żeby nie poparzyć rąk. Następnie zagnieść ciasto energetycznie rękoma aż będzie gładkie.
Gotowe ciasto podziel na mniejsze kawałki, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut aby odpoczęło.
Wyłóż ciasto na stolnicę i rozwałkuj na cienki placek. Za pomocą foremki do pierogów lub uszek wycinaj kółka, napełniaj farszem i sklejaj. Pierogi i uszka napełnione farszem możesz ugotować po zrobieniu lub zamrozić pojedynczo i ugotować w innym czasie. Polecam.