Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałam wielu opcji robienia keczupu (z samych pomidorów, pomidory - koncentrat pomidorowy, passata), najpierw podam przepis z koncentratów pomidorowych. Wszystkie wychodzą dobre, moim zdaniem ten jest najbardziej pomidorowy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Do małego garnka wlać trochę wody, wrzucić listek laurowy i ziele angielskie. Parę minut pogotować, by przyprawy oddały swój aromat. Następnie dodać koncentraty pomidorowe i tyle wody co mieści się w słoiczku po koncentracie. Można dodać więcej wody wg uznania i wg gęstości używanego koncentratu. Wymieszać. Dodać pozostałe przyprawy i tabletki słodzika (oczywiście kwestia gustu, więc można dodać cukier). Ma małym ogniu, najlepiej pod przykryciem ( lubi pryskać), pogotować jeszcze parę minut. Pozostawić do ostygnięcia. W razie potrzeby można jeszcze doprawić wg gustu. Życzę smacznego.