Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałam wielu opcji robienia keczupu (z samych pomidorów, pomidory - koncentrat pomidorowy, passata), najpierw podam przepis z koncentratów pomidorowych. Wszystkie wychodzą dobre, moim zdaniem ten jest najbardziej pomidorowy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113070
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113070
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Do małego garnka wlać trochę wody, wrzucić listek laurowy i ziele angielskie. Parę minut pogotować, by przyprawy oddały swój aromat. Następnie dodać koncentraty pomidorowe i tyle wody co mieści się w słoiczku po koncentracie. Można dodać więcej wody wg uznania i wg gęstości używanego koncentratu. Wymieszać. Dodać pozostałe przyprawy i tabletki słodzika (oczywiście kwestia gustu, więc można dodać cukier). Ma małym ogniu, najlepiej pod przykryciem ( lubi pryskać), pogotować jeszcze parę minut. Pozostawić do ostygnięcia. W razie potrzeby można jeszcze doprawić wg gustu. Życzę smacznego.